googled9dffa6ecde1df15.html

Vikingemusik

Skramle & Blæsekonen er omrejsende musikere fra Odins egen by. Vi spiller levende vikingemusik på alt, der kan blæses i og slåes på: Vores kærre, stokkespil, fisebælge, diverse krigerbeklædning, benfløjter og horninstrumenter.
Vi behandler egne og kendte vikingemelodier med hårdtslående midler. Hvor selve den musikalske bearbejdning er anarkistisk og respektløs, forholder vi os derimod så autentisk som overhovedet muligt i valg af instrumenter: Kopier af instrumenter, som vi kender fundssteder og årstal på. Vi har masser af spændende research i rygsækken, og giver oplevelse og volumen fra det øjeblik, vi sætter kærren i gang. 

Vores nyeste se- og høreværdigheder er en 4 m. lang naverlur (bygger Jan Nordkvist, Sv.) og en rensdyrfløjte (Magnus Storbækken, N) og ko-horn-o-fonen (eget design). Hvor naverluren bruges i det fri, er rensdyrfløjten reserveret til vores Fortællinger fra Midgård; musikledsagede historier til brug for stille stunder i høvdingehal og langhus.

Ko-horn-o-fonen er et slagtøjsinstrument, der kan bruges til ALT muligt, men især til melodien om Den Rundtossede Ko.

Som vikingemusikere har vi lavet et hav af koncerter for skoler og børnehaver – og har haft tæt samarbejde med Nationalmuseet om specialopgaver som “Palisademanifestet” – en musikalsk totaloplevelse om overgangstiden mellem hedenskab og kristendom. Trelleborg og RibeVikingeCenter står også på listen over samarbejdspartnere.

Sidst skal nævnes, at vi har en særlig koncert til brug i vikinge-frilandsmuseernes kirkerekonstruktioner. Et møde mellem kristendommens 800-talsmusik og vikingernes rytmer.

 

Trelleborg – Ribe VikingeCenter – Kongernes Jelling

Skjaldefestival 2022

Ginnungagap – historiefortælling

Oldtids All Stars