Vikingetid

Til Vikingemarkeds-arrangøren

Skramle & Blæsekonen er omrejsende musikere med praktisk håndelag udi køkkentøjs- og krigerbeklædnings-udretning.

Vi laver en helt ny udgave af vikingetidens melodier og (formodede) rytmiske unisvers.

Nemlig som blæs & stomp på vikingemanér.

Vi giver oplevelse og volumen på markedspladsen fra det øjeblik, vi sætter kærren i gang.

Skramle har læsset kærren med krigerudrustning, fisebælge, stokkespil, spande, trommer, en birkekost og andet godt til en solid gang vikingestomp. Blæsekonen bærer på sig gemsehorn, krageskrig, ben- og træfløjter. Vores performance har en spændingskurve og en gennemarbejdet dramaturgi, hvor oplevelsen bevæger sig bevidst fra det forventede til det absolut u-forventede.

Det er en publikumsvenlig og underholdende musikoplevelse for alle uanset alder.

I pauserne mellem vores optrædener går vi rundt på markedsområdet og agerer med det samlede markedskoncept. Vi bliver altså i rollerne og har høj nytteværdi ud over selve vikinge-stompen.

Når vi laver vores sædvanlige musikvikingeshow, så skal vi sørge for at publikumskomforten er i top – vi skal etablere en scene og siddepladser. Skabe et rum og tænke på sol og vind. Det publikum, der skal stå op falder fra efter 10 min. – det er vilkårene. Så når publikum står op, skal underholdningen være intens og kortvarig, med plads til en sludder bagefter.

Vores erfaring er, at kærren tiltrækker sig masser af opmærksomhed – vi bliver standset af publikum hele tiden med spørgsmål om musikken, instrumenterne og markedets aktiviteter. Dermed er der skabt kontakt og og oplagt lejlighed til at underholde markedsgæster, der er “på vej”. De får en unik og en helt personlig oplevelse. Gående musik servicerer gaderne på vej ind til markedscentrum, får markedsgæsterne til at standse op flere steder og giver tidligere og længere markedsoplevelse. Derfor skal vi kende de historiske rammer for markedet i detaljer / kende markedsprogrammet ( og have foldere med i kærren ) og kunne gøre rede for begge dele.

Skramle & Blæsekonen tilbyder altså TO forskellige typer markedsunderholdning: Vikingestomp-show af 1/2 times varighed på scene OG gående musik af 45 min. varighed.
De kan kombineres og aftales nærmere ved bookning.