googled9dffa6ecde1df15.html

Middelaldermusik

Skramle & Blæsekonen er omrejsende gøglere og musikere med praktisk håndelag udi musikalsk rustnings- og køkkentøjsudretning.
Vi laver en helt ny udgave af begrebet Pipe & Tabor: Blæs & stomp på middelalderpræmisser.
Vi giver oplevelse og volumen på markedspladsen fra det øjeblik, vi sætter kærren i gang.
Skramle har læsset kærren med rustningsdele, spande, fisebælge, stokkespil, en birkekost, trommer og andet godt til en solid gang middelalderstomp. Blæsekonen bærer på sig gemsehorn, benfløjter og alskens blæseanordninger. Vores performance har en spændingskurve og en gennemarbejdet dramaturgi, hvor oplevelsen bevæger sig bevidst fra det forventede til det absolut u-forventede. Det er brugerinddragende middelaldermusik- og gøgleroplevelse for hele Familien Danmark.
Kærren tiltrækker sig masser af opmærksomhed – vi bliver standset af publikum hele tiden med spørgsmål om musikken, instrumenterne og markedets aktiviteter. Dermed er der skabt kontakt og og oplagt lejlighed til at underholde markedsgæster, der er “på vej”.  De får en unik og en helt personlig oplevelse. Gående musikballade servicerer gaderne på vej ind til markedscentrum, får markedsgæsterne til at standse op flere steder og giver  tidligere og længere markedsoplevelse. Derfor skal vi kende de historiske rammer for markedet i detaljer / kende markedsprogrammet ( og have foldere med i kærren ) og kunne gøre rede for begge dele.
Skramle & Blæsekonen tilbyder altså både optræden af 1/2 times varighed, gående gøgl og pittstop-shows.

Danehof i Nyborg 2019

Billedkollage

Nyborg Slots Dragtlaug

Taffelmusik & underholdning

Møntergården Odense 2021

Skidefløjten

Brystværnet

Safri – Salterello

Ricercada

Danehof i Nyborg 2018

Ballofon

Hunehals Medeltidsdag, Sverige